Keet! overtuigt als Ariël in ‘The Little Mermaid’

Yvonne Coldewijer, ook bekend als Keet!, beleefde vanmiddag haar première als Ariël in Disney’s The Little Mermaid. Yvonne deelt de rol met Tessa Sunniva van Tol, die al sinds mei in de huid van deze dappere zeemeermin kruipt. Na haar rol als Glinda in Wicked is dit alweer de tweede hoofdrol die Yvonne op haar naam kan schrijven.

The Little Mermaid vertelt het verhaal van Ariël, een zeemeermin die smoorverliefd wordt op een prins. Er is echter één probleem: zij is een zeemeermin en hij is een mens. Haar vader, Koning Triton, wil niet dat zijn dochter nog contact zoekt met mensen en verbiedt haar om naar het ‘bovenland’ te gaan. Haar tante Ursula biedt Ariël een uitweg: benen in ruil voor haar mooie stem. Maar hoe kan Ariël het hart van de prins veroveren als haar stem het enige is wat hij zich van haar kan herinneren?

Yvonne is overtuigend als Ariël, maar schiet vocaal soms tekort. In de grote solo’s als ‘Dat Is Mijn Wens’ mist haar stem de kracht en volume die deze nummers nodig hebben. Haar zachte, lichte stem is soms in strijd met het opstandige karakter wat ze speelt. In de kleinere nummers als ‘Ik Wou Maar’ komt haar stem beter uit. Waar Yvonne vocaal soms tekort schiet weet ze dit goed te maken met haar spel. Ze zet een overtuigende verliefde puber neer en weet, in goed samenspel met de andere acteurs, je het o zo bekende Disney gevoel mee te geven.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de première: Disney’s The Little Mermaid houdt haar hoofd niet boven water

Klik op de foto om deze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies