Suzan Seegers komt met nieuw soloprogramma

De Limburgse musicalvedette Suzan Seegers (Musical Award voor ‘Kleine Eefje’ in Urinetown) heeft zich inmiddels ook als soloartiest bewezen. Haar onewomanshow ‘SUUS’ was zo’n succes dat de voorstelling een tweede tournee beleefde. Het repertoire bestond uit eigen nummers geschreven en gezongen in de taal waarmee zij opgroeide: het Limburgse dialect.

Geboren en getogen Limburger Toon Hermans noemde het ‘de mooiste taal om in te zingen’. Echter hij deed dit zelf slechts mondjesmaat. In het voorjaar van 2013 brengt Suzan een ode aan haar grote streekgenoot en inspirator. Hoewel Hermans zelf zelden in het Limburgs zong, schreef hij wel vele prachtige liedjes in deze taal.

Suzan brengt nu met haar nieuwe soloprogramma een eerbetoon aan de grote Limburger en inspirator door stem te geven aan dit weinig vertolkte maar bijzonder mooie, grappige, ontroerende en lyrische oeuvre.

Pers over SUUS:
“Bij het vertellen over het leven (“mannen zijn daarbij een heerlijke inspiratiebron”) blijkt er een cabaretière in deze kleine grote mevrouw te schuilen. Was ze in ‘Urinetown’ met dank aan haar rol al uitermate grappig, alleen op de bühne kan ze het ook.” (Metro)
“De Limburgse liedteksten van Seegers zijn ijzersterk en voor iedereen te begrijpen. Je hoort Suzan zingen zoals je nog nooit gehoord hebt.” (Musicalreports.nl) 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies