Internationale toneelhit War Horse naar Nederland

De bijzondere productie War Horse van het National Theatre of Great Britain won vele internationale prijzen en is in 2014 voor het eerst in Nederland te zien. Waar en wanneer War Horse in première gaat, wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

De audities starten binnenkort en hiervoor kan men zich vanaf vandaag aanmelden via de castingpagina van Joop van den Ende theaterproducties.

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven worden gebracht op het toneel.

De hoofdrolspelers van War Horse zijn paarden die als speciaal gemaakte puppets op ingenieuze wijze tot leven worden gebracht. Elk paard wordt dankzij drie acteurs tot in de kleinste details een geloofwaardig wezen van vlees en bloed.

Sinds de première in Londen in 2007 is War Horse wereldwijd door meer dan drie miljoen theaterbezoekers gezien. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie won zes Tony Awards. Momenteel speelt de productie in Australië, is er een uitgebreide tour in Noord-Amerika en gaat in oktober van dit jaar een nieuwe productie van start in Berlijn. Het verhaal is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company.

Meer (achtergrond)informatie over deze voorstelling is te vinden op de officiële internationale website: warhorseonstage.com

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies