Start Opnames film ‘Into the Woods’ herfst 2013

Komende herfst zullen de opnames van film Into the Woods, een bewerking van de gelijknamige musical van Stephen Sondheim en James Lapine, van start gaan.

Regisseur Rob Marshall, die eerder een filmbewerking van Chicago maakte, heeft bevestigd dat Meryl Streep deel uit zal gaan maken van de cast. Streep zal in de huid kruipen van boze heks. Verschillende tongen beweren dat Johnny Depp in gesprek is met Marshall en hoogstwaarschijnlijk de rol van bakker of wolf zal gaan vertolken. Wanneer de film in première gaat is nog onbekend.

James Lapine is verantwoordelijk voor het script, dat hij baseerde op zijn eigen boek van de musical. De originele muziek is afkomstig van Stephen Sondheim en David Krane  (Chicago, Nine) schrijft nieuwe arrangementen voor de film.

Into the Woods vertelt het verhaal van een bakker en zijn vrouw, die graag een kind willen. De boze heks heeft echter een vloek over hen uitgesproken, waardoor ze geen kinderen kunnen krijgen. De vloek wordt pas opgeheven als zij in het woud vier voorwerpen verzamelen. Onderweg komen zij verschillende sprookjesfiguren van de Gebroeders Grimm tegen, waaronder Sjaak, Rapunsel, Assepoester en Roodkapje.

De musical beleefde zijn première in 1987 op Broadway en won meerdere Tony Awards. In 2007 was de musical te zien in Nederland in het M-lab. In 2010 tourde deze zelfde versie langs een aantal theaters in Nederland.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies