Buurman en Buurman: vooral leuk voor de kleintjes

De twee bevriende buurmannen die al stuntelend ieder klusje tot een positief  eind proberen te brengen zijn dit seizoen wederom niet alleen op televisie te bewonderen, maar ook in het theater. Kunnen Buurman en Buurman in levende lijve de succesvolle televisieserie een nieuw leven in blazen?

Na Buurman en Buurman gaan verhuizen is het bekende duo uit de televisieserie terug in het theater met een gloednieuwe slapstickmusical geregisseerd door Bruun Kuijt: Buurman en Buurman beginnen voor zichzelf. De buurmannen hebben geen geld meer en eten alleen nog maar appels uit de appelboom. Ze willen wel weer eens wat anders en besluiten daarom om een machine te maken die appelmoes maakt. Zoals we gewend zijn van de twee mannen gaat dit niet zonder slag of stoot, maar met een hoop geklungel komt er uiteindelijk een machine. De machine blijkt echter ook meubels te kunnen maken, wat de twee buren op een idee brengt: ze worden directeuren van hun eigen meubelzaak.

Dennis Stroucken en Martin Hofstra zijn direct herkenbaar als Buurman en Buurman. Niet alleen door de kenmerkende rode en gele truien en de mutsjes die zij dragen, maar ook door hun spel. Ze barsten van de, niet altijd even slimme, ideeën, maar ondanks hun klungeligheid blijven de twee positief. Het stuntelige van de twee buren  had in het theater echter nog wat meer uitvergroot kunnen worden. De mime-achtige scènes waarin de buurmannen stuntelen zoals we van ze gewend zijn, zijn namelijk verreweg de sterkste en humoristische scènes van de voorstelling. Helaas zijn deze scènes er te weinig en zijn ze vaak te kort om de aandoenlijkheid uit de televisieserie over te kunnen brengen.

Wederom zijn Erik de Reus en Ivo de Wijs verantwoordelijk voor de muziek en liedteksten van de musical. De liedjes zijn een leuke afwisseling voor het geheel, maar voegen weinig toe aan het verhaal en blijven ook niet hangen. Ook schiet de musical te kort wat betreft de humor. Waar er voor de kleintjes genoeg te lachen valt, ontbreekt de volwassen humor waardoor het voor de volwassen in de zaal lastig is om een uur lang geboeid te blijven kijken. De kinderen lijken hier echter geen enkele moeite mee te hebben.

Buurman en Buurman beginnen voor zichzelf is vooral een musical voor de allerkleinsten. Het bekende duo uit de televisieserie is herkenbaar vertaald naar het theater, maar schiet op sommige punten te kort om de kracht van de animatieserie ook maar te kunnen evenaren.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies