Frans van Deursen te zien in ‘De Kleine Blonde Dood’

Komend seizoen brengt het bedrijf de internationale bestseller van Boudewijn Büch voor het eerst naar het theater. Van Deursen gaat de rol spelen van Rainer, de vader van Boudewijn die vertolkt wordt door William Spaaij. Deze week heeft Frans besprekingen gehad over de invulling van zijn rol met regisseur Peter de Baan. Frans van Deursen: “Na mijn gesprek met Peter heb ik een goed beeld gekregen van het stuk en van het personage Rainer. Ik denk dat dit wel eens één van de meest uitdagende rollen van mijn carrière kan gaan worden.” ‘De Kleine Blonde Dood’ gaat op 9 december 2013 in première in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en is aansluitend in heel Nederland te zien tot en met 24 maart 2014.

Het artistieke team, verantwoordelijk voor het succesvolle ‘Ramses’, slaat wederom de handen ineen voor deze musicalversie van ‘De Kleine Blonde Dood’. Regisseur Peter de Baan en schrijver Dick van den Heuvel werken samen met componist Ad van Dijk die nieuwe muziek componeert voor deze musical. Ad componeerde in het verleden muziek voor musicals als ‘Cyrano’ en ‘Joe’.

‘De Kleine Blonde Dood’ vertelt over het leven van de artistieke Boudewijn die een kind verwekt bij zijn oude basisschoollerares Mieke. Hoewel Boudewijn in eerste instantie niets van zijn zoon wil weten, groeit zijn liefde voor Micky met de dag. Vooral door zijn eigen jeugdherinneringen aan de onmogelijke relatie met zijn door oorlog verscheurde vader Rainer, voelt hij steeds meer de behoefte om voor Micky wel een goede vader te zijn. Juist op het moment dat Boudewijn zich verzoend heeft met zijn nieuwe lot als vader, valt Micky van de trap en raakt in coma. En wordt Boudewijn door de artsen voor een bijna onmenselijke keuze gesteld, die zijn hart voor altijd zal breken. Deze maand gaat de kaartverkoop van start bij de theaters. Meer informatie over de musical en de complete speellijst is te vinden op www.theaterhits.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies