Nurlaila swingt als Deloris van Cartier

De swingende sisters hebben een nieuwe Deloris in hun midden. Nurlaila Karim beleefde woensdagavond haar première in de rol van nachtclubzangeres Deloris van Cartier in het AFAS Circustheater. Musical Reports sprak na afloop met de kersverse Delores én haar Moeder-overste.

“Let’s do this, dacht ik toen ik adem haalde voor de eerste woorden. Ik heb hier de hele dag zo naar toegeleefd dat ik ongelofelijk veel zin had in deze avond,” vertelt Karim na afloop. “Ik was een beetje zenuwachtig maar ik geef de avond een acht. Dit is de eerste keer dat ik in een komediemusical speel, dus dat is best een spannend. Maar het ging gelukkig heel goed.”

Moeder-overste Simone Kleinsma is heel trots op Karim. “Samen met Carolina Dijkhuizen hebben we twee heel goede Delorisen in huis. Het zijn twee verschillende vrouwen die de rol anders neerzetten. Ze hebben een eigen karakter en een eigen stijl. En hun lengte is natuurlijk verschillend hè,” voegt Kleinsma lachend toe.  Het was niet de eerste keer dat Kleinsma en Karim samen speelde. “Toch blijft een première spannend, maar Nurlaila stond met een bonk energie op het podium. Heel goed.”

Nurlaila Karim is enorm energiek in de rol van Deloris. Ze swingt. Tot helemaal achterin het Scheveningse theater is te zien dat Deloris haar mannetje staat. Haar kracht en zekerheid worden heel goed overgebracht. Deloris is een diva met veel noten op haar zang, noten die Karim zonder moeite door het theater slingert met haar krachtige stem. In haar habijt swingt Karim de pan uit.

De musical Sister Act is gebaseerd op de film uit 1992 waarin Whoopi Goldberg nachtclubzangeres Deloris speelt.  Noodgedwongen moet Deloris haar toevlucht zoeken in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een strenge Moeder Overste.

Lees hier de recensie die Musical Reports schreef naar aanleiding van de première: Nederlandse Sister Act is niets anders dan Fabulous! 

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies