Musical Awards voor Amateurs in 2014 uitgereikt

Op maandag 24 maart 2014 worden in de Wim Sonneveldzaal van het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de eerste keer de Amateur Musical Awards (de AMA’s) uitgereikt. Omdat het talent van amateurs gewaardeerd wordt en meer aandacht verdiend, hebben ze vanaf dit jaar de kans om voor hun prestatie genomineerd te worden voor een Amateur Musical Award.

Naast de grote bekende musicals van Joop van den Ende Theaterproducties en Albert Verlinde Entertainment, is er in Nederland nog meer te zien op musicalgebied. Jaarlijks zijn in Nederland ook duizenden amateurs actief met musicals en worden hun producties steeds professioneler.

Vele amateurproducties werden voornamelijk bezocht door vrienden en trotse familieleden maar de kwaliteit is de laatste tien jaar sterk verbeterd. Hierdoor worden deze voorstellingen opeens ook interessant voor andere musicalliefhebbers. Fanatiekelingen die in het dagelijkse leven druk zijn met hele andere zaken dan musical, krijgen na een jaar repeteren soms maar de kans om in drie voorstellingen hun talenten te laten zien. Voor hen wordt tijdens het gala de rode loper uitgerold.

Tijdens het gala op 24 maart 2014 in Theater DeLaMar worden er AMA’s uitgereikt in diverse categorieën zoals onder andere: Beste Hoofdrol (m/v), Beste Bijrol (m/v), Beste Ensemble en Beste Amateurproductie. De kaartverkoop voor dit evenement zal later dit jaar van start gaan.

Omdat vrijwilligers onlosmakelijk verbonden zijn met amateur musicalproducties, zal er op de avond van de uitreikingen een bijzondere vrijwilliger in het zonnetje worden gezet. Hun bijdrage is van groot belang; zonder hen geen amateurproductie.

Ook de professionals hebben enthousiast gereageerd op dit initiatief en zullen hieraan hun medewerking verlenen. De jury wordt gevormd door professionals die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Op het gala zullen de Awards onder andere worden uitgereikt door bekende musicalsterren. De jury en de uitreikers zullen op korte termijn bekend worden gemaakt. De presentatie van deze avond ligt in handen van Erik Brey.

De Amateur Musical Awards, maandag 24 maart 2014 in Theater DeLaMar Amsterdam Meer informatie: www.amateurmusicalawards.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies