Het Koninklijk Concertgebouw viert jubileum met ‘West Side Story’

De cast van de Broadway-klassieker West Side Story, dit jaar opgevoerd als jubileumproductie van Het Koninklijk Concertgebouw, is bekend. Om in aanmerking te komen voor een van de rollen uit deze musical van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein, hebben jongeren tussen 16 en 26 jaar online en live audities doorlopen. De vakjury, onder leiding van dirigent Matthew Rowe, had de taak onder het grote aantal talenten de 30 beste kandidaten te kiezen. Dit jubileumproject is uniek te noemen. Naast de cast ligt ook de uitvoering van de muziek en het vervaardigen van de kostuums grotendeels in handen van jongeren tussen de 16 en 26 jaar.

De wekelijkse repetities gaan nu van start, aangevuld met workshops en een summer academy. Een professioneel team begeleidt de talenten: regisseur Javier López Piñón, dirigent Matthew Rowe, zangcoach Alexander Oliver, choreografe Honey Eavis en modeontwerper Michael Barnaart van Bergen hebben zich aan deze productie verbonden. Als muzikale partner is het Nederlands Philharmonisch Orkest met artistiek manager Sven Arne Tepl nauw betrokken. Op 3 en 4 december 2013 is de voorstelling te zien in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De productie komt tot stand ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van Het Concertgebouw.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies