Glee-actrice Jane Lynch maakt debuut op Broadway

Jane Lynch, die voornamelijk bekend is van de hitserie Glee, heeft haar eerste musicalrol op Broadway te pakken. Tot 14 juli vertolkt ze in het Palace Theatre de rol van Miss Hannigan in een vernieuwde versie van Annie.

Producer James Lapine is verantwoordelijk voor de nieuwe versie van de klassieker over het roodharige weesmeisje dat  blijft hopen dat haar ouders haar op komen halen uit het weeshuis dat geleid wordt door de strenge Miss Hannigan. Het leven van Annie veranderd voorgoed als ze door Grace Farrellte, de assistent van miljonair Daddy Warbucks, uitgekozen wordt om de kerstvakantie bij hem te komen logeren. Het verhaal en de partituur van Tony Award winnaars Thomas Meehan, Charles Strous en Martin Charnin blijft hetzelfde. De vernieuwde choreografie is verzorgt door Andy Blankenbuehler.

Actrice Jane Lynch maakt in 1988 haar acteerdebuut en speelde voornamelijk bijrollen in films en televisieseries. Grote bekendheid kreeg ze pas in 2009 toen ze voor het eerst te zien was in Glee als cheerleadercoach Sue Sylvester. Voor deze rol ontving ze onder andere een Golden Globe Award en een Emmy Award.

Naast Lynch zijn onder andere Anthony Warlow te zien als Daddy Warbucks, Lilla Crawford als Annie, en Brynn O’Malley als Grace Farrellte. De musical is genomineerd voor een Tony Award in de categorie Best Revival Of A Musical.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies