Eerste audities West End productie Newsies later deze maand

Als het aan Disney ligt is hun hit musical Newsies in het voorjaar van 2014 te zien op het Londense West End. Dit stond vorige week te lezen in de Britse krant The Daily Mail.

Volgens bronnen hebben de producenten twee theaters op het oog, namelijk het Piccadilly en het Savoy. In het Piccadilly theater is nu nog Viva Forever, de Spicegirls musical te zien (sluit 29 juni), om daarna plaats te maken voor Dirty dancing. In het Savoy speelt op dit moment Let it be een theater concert met muziek van de Beatles.

Inmiddels hebben de producenten een auditie oproep geplaatst. Deze openaudities zullen later deze maand (17 juni 2013) plaats vinden. De producenten vragen om mannelijk dans talent tussen de zestien en tweeëntwintig jaar met een goede zangstem.

“We zijn opzoek naar buitengewoon danstalent. De met een award bekroonde choreografie van Christopher Gattelli vraagt om ernergieke mannelijke dansers met perfecte beheersing van ballet, acrobatische en tap dans technieken.” Aldus Jill Green de casting director.

Newsies, gebaseerd op de gelijknamige Disney film, is sinds 2012 op Broadway te zien. De voorstelling won in 2012 een Tony voor de choreografie en muziek (Alan Menken). Het verhaal speelt zich af ronddom de krantenjongens staking in 1899 in New York. Onder leiding van Jack Kelly besluit een groep jonge krantenbezorgers een eind te maken aan hun uitbuiting en te gaan staken.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies