‘Les Miserables’ keert terug op Broadway

Producent Cameron Mackintosh heeft bekend gemaakt dat Les Miserables volgend jaar weer te zien zal zijn in New York. De musical zal terugkeren in het Imperial Theatre, waar de show vanaf 1990 bijna 13 jaar te zien was.

Mackintosh is erg blij dat de musical terugkeert naar zijn thuisbasis: ‘Het is het perfecte theater om het verhaal van  Les Miserables te vertellen.’  New York is een onderdeel van de huidige toer die begon in 2010 naar aanleiding van het 25-jarige bestaan van de musical. Het is de derde keer dat de musical in het Imperial Theatre te zien is, een eerdere revival was er in 2006. Na Cats en The Phantom of the Opera is Les Miserables hiermee de langst lopende musical in de geschiedenis van Broadway.

Laurence Connor en James Powell regisseerden de vernieuwde versie van de klassieker die geschreven is door Alain Boublil en gecomponeerd door Claude-Michel Schönberg. Wie deel uit gaan maken van de cast wordt deze zomer bekend gemaakt.

De revival zal in première gaan op 23 maart 2014, op 1 maart beginnen ze met de try-outs.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies