Pia Douwes speelt hoofdrol in nieuwe musical “Der Besuch der alten Dame” in Wenen

Vanaf februari 2014 zal Pia Douwes in de Oostenrijkse première van de musical Der Besuch der alten Dame in Wenen te zien zijn.

De mannelijke hoofdrol in deze nieuwe musical wordt vertolkt door Uwe Kröger. Dit zal de eerste keer zijn sinds Elisabeth dat Douwes en Kröger weer het Weense toneel zullen delen.

Der Besuch der alten Dame is een musical bewerking van de gelijknamige tragikomedie van Friedrich Dürrenmatt. De Vereinigten Bühnen Wien ontwikkelt deze productie in samenwerking met der Thunerseespiele AG. Voorafgaand aan de grote première in wenen, zal dan ook deze zomer in Zwitserland (Thun) een openluchtopvoering van deze nieuwe musical te zien zijn. Dit is tijdens het jaarlijkse theaterfestival de Thunerseespiele. Ook in deze versie zullen Pia Douwes en Uwe Kröger de hoofdrollen vertolken.

Der Besuch der alten Dame verteld het verhaal van Claire Zachanassian (Pia Douwes) die na jarenlange afwezigheid naar haar geboortestad Güllen terug keert. Ze wil wraak nemen op Alfred III (Uwe Kröger), een gerespecteerd middenstander, met wie ze op zeventienjarige leeftijd een verhouding had.

De muziek is van Moritz Schneider, de liedteksten van Wolfgang Hofer en het script is geschreven door Christian Struppeck. Andreas Gergen verzorgt de regie en Simon Eichenberger heeft getekend voor de chroreografie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies