Albert Verlinde komt met ‘Flodder de Musical’

Vandaag heeft Albert Verlinde het contract met Dick Maas getekend dat ze volgend jaar samen Flodder de Musical op de planken gaan brengen! Nu al spreekt men van een musicalspektakel dat vanaf 2014 in een eigen vast theater zal staan.

Flodder de Musical wordt een grootschalige productie, die gebaseerd is op de eerste Flodderfilm uit 1986, waar bijna tweeënhalf miljoen mensen voor naar de bioscoop gingen.  Dick Maas is enthousiast dat er van zijn film een imposante musical wordt gemaakt. Al begin vorig jaar liet de cineast weten graag een musical van Flodder te willen maken. Dick, die bij deze musical een adviserende rol krijgt, wil dat de musical over de top en sexy wordt. ‘Zo was de film ook. En dat moet op het toneel terug te zien zijn.’

Albert Verlinde is ontzettend trots dat zijn productiebedrijf deze musical mag gaan maken. ‘Gezien het karakter van Flodder wordt het wel een musical met een knipoog, laat Albert Verlinde weten. ‘We baseren ons ook op het scenario van de eerste film. Daarin zitten alle ingrediënten om er een fantastische show van te maken.  De voorbereidingen zijn in volle gang en nog niet eerder hebben we met zo’n immense productie in het theater gestaan. Ik verheug me enorm op de komende tijd waarin we op zoek gaan naar de hoofdrolspelers.’

Wie de rollen van Ma Flodder, zoon Johnnie en dochter Kees Flodder gaan spelen in deze voorstelling, is nog niet bekend. Wel is Albert opgetogen dat Jos Thie de regie van Flodder de Musical voor zijn rekening gaat nemen. Eerder werkten zij samen voor de musical Doe Maar. Jos Thie staat bekend om zijn omvangrijke projecten. Zo maakte hij naam met het theater- en voetbalspektakel ABE!, opgevoerd in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen en regisseerde hij de openluchtopera Orfeo ed Euridice op, in en onder het water van  de vijver van Paleis Soestdijk. Flodder de Musical is vanaf najaar 2014 te zien.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies