Anouk Maas straalt als Prinses Fiona

Woensdag 12 juni vond de regionale première van Shrek plaats in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Anouk Maas heeft de rol van Fiona tijdens de tour overgenomen van de zwangere Kim-Lian van der Meij en weet het publiek helemaal in te pakken met haar vertolking van de niet zo doorsnee prinses.

De musical vertelt het verhaal over de Oger Shrek die een rustig leventje leidt in zijn moeras, totdat zijn moeras opeens  vol staat met allerlei sprookjesfiguren. Samen met Donkey de ezel vertrekt hij boos naar de man die hier verantwoordelijk voor is: Heer Farquaad. Hij belooft Shrek dat hij zijn moeras terug krijgt, op één voorwaarde: Shrek moet de mooie prinses Fiona uit haar kerktoren redden.

Als de mooie prinses met het soms niet zo koninklijke gedrag pakt Anouk Maas het publiek helemaal in. Ze is pittig, charmant en grappig tegelijk. Tussen al het komische geweld van haar medespelers weet ze zich dankzij haar perfecte komische timing goed staande te houden.  Ze heeft een prettige zangstem en de chemie tussen haar en William Spaaij (Shrek) is duidelijk voelbaar. De rol van niet zo doorsnee prinses lijkt Maas op haar lijf te zijn geschreven.

Shrek zal nog tot en met 23 juni te zien in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. De musical zal zijn tournee afsluiten in de Stadsschouwburg in Nijmegen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies