Tori Amos’ musical vanaf oktober op West End

De voor een Grammy genomineerde Amerikaanse zangeres Tori Amos heeft de muziek en liedteksten voor The Light Princess geschreven, de nieuwe musical van The National Theatre.

De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van George MacDonald en wordt omschreven als een donker sprookje over rouw, verzet en de kracht van liefde. Amos schreef de liedteksten in samenwerking met Samuel Adamson. Marianne Elliot, die onder andere War Horse regisseerde, is verantwoordelijk voor de regie. Rosalie Craig en Clive Rowe zullen de twee hoofdrollen vertolken.

The Light Princess vertelt het verhaal van twee tegengestelde koninkrijken waarin een prins en een prinses beiden hun moeders hebben verloren. Althea is niet in staat om te huilen en wordt opgesloten, omdat ze kan zweven. Digby werd zo treurig dat hij nooit kon lachen en werd daarom getraind tot soldaat. Op een dag verklaart hij de oorlog. Althea weet te ontsnappen en stuit op de prins op het betwiste land. De prins en prinses beginnen een affaire, maar voordat Althea ware liefde kan vinden moet ze eerst de duisternis van de wereld onder ogen komen en haar diepste angsten overwinnen.

Vanaf 9 oktober is The Light Princess te zien in het National Lyttelton Theatre op West End.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies