Cast Sonneveld de musical voor het eerst bij elkaar

Dinsdag 18 juni kwam de cast van Sonneveld de musical in Koninklijk theater Carré voor het eerst bij elkaar. De cast kwam bijeen voor de eerste scriptlezing. Voorafgaand aan deze scriptlezing kreeg de Nederlandse pers een korte toelichting over de totstandkoming van deze musical.

Albert Verlinde opende de perspresentatie en sprak vol lof en blijdschap over de cast. Hij vertelde dat de keuze voor Tony Neef als Wim Sonneveld tot stand kwam tijdens een gezamenlijk interview op de vroege ochtend bij Koffietijd. Toen hij Neef daar en profil zag, viel hem de gelijkenis met Sonneveld op en wist hij meteen “Hij is het!”. Neef had eerder in de voorstelling Telkens weer het dorp al laten zien dat hij het materiaal van Sonneveld aan kan, daarom was meteen duidelijk dat hij de perfecte kandidaat was.

Verlinde vertelde ook dat hij met deze voorstelling er voor wil zorgen dat Wim Sonneveld en zijn materiaal herinnert blijft. Ook maakte hij duidelijk dat de voorstelling ook de moeilijke kanten van het leven van Sonneveld laat zien. De voorstelling lost het raadsel dat Wim Sonneveld is op, het laat zien wie hij was, wat voor soort man en wat voor artiest hij was. Sonneveld sprak ooit “Ik wil graag de illusie van het publiek zijn en blijven”, en gaf daarmee aan dat hij wilde dat de mensen de artiest Sonneveld zagen en dat niemand iets te maken had met wat er naast het toneel gebeurde. Bij het maakproces van Sonneveld de musical zijn ook de tweelingbroers en het nichtje van Sonneveld betrokken.

Eddy Habbema stelde de pers voor aan alle castleden en gaf een korte toelichting waarom juist zij zo geschikt zijn voor hun rol. Vervolgens kwam Hans van der Woude aan het woord. Van der Woude is de weduwnaar van tekstschrijver Friso Wiergersma, de partner van Wim Sonneveld tot dat deze in 1974 overleed. Van der Woude heeft zich ontfermt over het nalatenschap van Sonneveld en gaf aan dat het meeste dan ook in het bezit van het Theater Instituut is. Maar speciaal voor Sonneveld de musical heeft hij het hoedje van Sonneveld’s nummer Josefien laten restaureren. Dit hoedje werd overhandigd aan hoofdrolspeler Tony Neef als talisman voor een geweldig seizoen.

Sonneveld de musical toert vanaf oktober langs de Nederlandse theaters en  zal maart 2013 afsluiten in Koninklijk theater Carré, in de week dat het 40 jaar geleden is dat Sonneveld overleed.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies