Miss Saigon vanaf mei 2014 terug op West End

In 2014, vijftien jaar na de laatste voorstelling van de oerversie, keert Miss Saigon terug op het Londense West End. 2014 is tevens het jaar waarin de show haar 25 jarig jubileum viert.

“Van al mijn shows wordt er misschien wel het meest gevraagd naar een terugkeer van Miss Saigon”, aldus Cameron Mackintosh (producent).

Zo’n tien jaar geleden besloot Mackintosh de oerversie van Miss Saigon in een nieuw jasje te steken, zodat de productie in meer theaters te zien zou kunnen zijn. De oorspronkelijke productie bevatte een echte helikopter. Iets wat in veel theaters niet past of technisch niet mogelijk is. De helikopter moest dan ook wijken voor de nieuwe (tourbare) versie van de musical. De door Laurence Conner geregisseerde nieuwe productie, die ook in Nederland te zien is geweest (2011), zal in mei 2014 in het Prince Edward Theatre in Londen in première gaan.

Aan de Nederlandse productie (2011) is voor het eerst de nieuwe song `Maybe´ (Toch Nog) aan de voorstelling toegevoegd. Deze song, die door het personage ‘Ellen’ werd geschreven, zal in de Londense productie voor het eerst in het Engels te horen zijn.

Miss Saigon is een musical van Claude Michel Schönberg (Les Misérables, Martin Guerre) en Alain Boublil (Les Misérables, Martin Guerre), met muziek van Richard Maltby Jr. Het verhaal is gebaseerd op de opera Madame Butterfly van Puccini.

Miss Saigon vertelt het indrukwekkende en stoere verhaal over de meeslepende liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim in het magische Saigon. Tijdens de plotselinge ontruiming worden de twee geliefden op abrupte wijze uit elkaar gehaald. Hij wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl zij achterblijft in een wereld vol chaos en geheimen.

Miss Saigon won velen prijzen waaronder 3 Tony Awards in 1991 voor ‘Best Musical’, ‘Best Book Of A Musical’ en ‘Beste Score’. De musical beleefde zijn wereldpremière op 20 september 1980 in het Theatre Royal, Drury Lane in Londen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies