Lelies in 2014/2015 op tournee door Nederland & Vlaanderen

Producent Judas TheaterProducties bevestigt dat zij een uitgebreide theatertournee van de musical Lelies voorbereiden. In het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 trekt deze musical door Vlaanderen en Nederland.

Lelies werd geschreven door Allard Blom en Sam Verhoeven . Het stuk is gebaseerd op het toneelstuk “Les Feluettes” van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Judas TheaterProducties gaat in zee met het theaterbureau IMPACT ENTERTAINMENT voor de tournee in Nederland. 

Artistiek leider Sam Verhoeven, tevens componist van Lelies reageert enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling: “We krijgen twee jaar na datum nog regelmatig vraag uit Vlaanderen en Nederland voor het hernemen van deze productie. We maken dus heel wat theaterliefhebbers gelukkig met ons nieuws over deze herneming. Bovendien is de toevoeging van een tournee door Nederland een nieuwe uitdaging voor ons jonge productiehuis. We kiezen bewust voor kwaliteit, maatschappelijk verantwoorde inhoud  en eigen creaties. Wat is een mooiere beloning dan je eigen creatie te mogen brengen naar het buitenland? De eerste stappen zijn alvast gezet.”

De originele versie van Lelies bestond uit een evenwichtige mix van Vlaamse en Nederlandse acteurs en creatieven. Dit is ook zo voor de herneming. De bekendmaking van de cast voor deze tournee is in het voorjaar van 2014 gepland. Op dit ogenblik zijn gesprekken met mogelijke acteurs nog in volle gang. De keuze voor kwaliteit en expertise resulteerde ook in de samenwerking met IMPACT ENTERTAINMENT voor het organiseren van de tournee in Nederland.

Op 20 november 2011 ging Lelies in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater. Het werd een memorabele avond. De recensies waren lovend en het was geen sinecure om een stoeltje in de zaal te bemachtigen voor een van de voorstellingen wegens het grote succes. Niet enkel het Vlaamse maar ook het Nederlandse publiek wist de weg te vinden naar Antwerpen voor deze voorstelling. Deze bijzondere musical werd in 2012 bekroond met 5 Vlaamse Musical Prijzen, waaronder die van ‘Beste Musical’ en ‘Beste Regie’.

Het verhaal is beklijvend, tijdloos en af en toe razend actueel. Een man zit gevangen voor een misdaad die hij niet gepleegd heeft. Voor hij sterft, zweert hij de werkelijke dader te confronteren met de waarheid. Maar als de spoken van het verleden eenmaal uit de mist treden, zal niets ooit nog hetzelfde zijn.

Bekijk onderstaand een clip van de voorstelling (2011).

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies