Frank Sanders in 2014 terug in het theater met nieuwe musical “Echte Hollanders”

Na grote successen in de jaren ’80 en ’90 met musicals als Maskerade, Amerika Amerika, Madame Arthur, Max Havelaar, Revue Revue en Zzinderella, keert Frank Sanders na ruim 17 jaar terug in het theater met award winnend musical acteur Ara Halici. Samen spelen zij in de gloednieuwe en oorspronkelijk Nederlandse musical Echte Hollanders.

Echte Hollanders vertelt het verhaal van twee beroepsfiguranten. Ze verdienen hun dagelijks brood met het verschijnen in televisieseries, speelfilms en commercials. De ene doet het al jaren en is eigenlijk al met pensioen. De ander komt net kijken en ziet voor zichzelf een glansrijke carrière in de fascinerende wereld van figuratie. Figureren betekent vooral veel wachten, wachten op die ene minuut, die paar seconden om in beeld te zijn. Tijd genoeg om elkaar en elkaars leven te leren kennen.

Frank Sanders debuteerde in 1968 in de musical De Stunt. Hij speelde met onder andere Jasperina de Jong en Adèle Bloemendaal. Samen met zijn levenspartner Jos Brink behaalde hij grote successen met hun eigen cabaretprogramma’s. Hierna produceerden en speelden ze vanaf 1979 voor constant uitverkochte zalen in totaal zeven grootse musicals. In 1997 nam Frank afscheid van het theater en startte zijn eigen musical academie.

Ara Halici was één van de allereerste studenten aan de Akademie. Hij speelde hoofdrollen in Dik Trom de Musical, The Wild Party, Ja Zuster Nee Zuster, Piaf de musical en Peter Pan de musical. In 2004 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in Merrily we roll along en in 2006 voor de rol van Emcee in Cabaret.

Echte Hollanders is geschreven door Allard Blom. De muziek is van Sam Verhoeven. Producent is Christian Seykens. De voorstelling is te zien in het theaterseizoen 2014-2015 op een vaste locatie in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies