Lezersactie rondom voorstelling ‘The Normal Heart’

The Normal Heart is een aangrijpend toneelstuk over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Niet eerder was dit met drie Tony Awards bekroonde Broadway-succes buiten de VS te zien. Het met veel humor vertelde waargebeurde verhaal vertelt over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Een onvergetelijk stuk dat maar weer eens aantoont dat in de liefde iedereen gelijk is. De cast bestaat uit Freek Bartels, Henriette Tol, Frederik Brom, Oren Schrijver, Thijs Römer, Kevin Hassing, Jelle de Jong en Daniel Cornelissen. De regie is in handen van Job Gosschalk (o.a. ’t Schaep met de 5 pooten, Alles is Liefde).

Freek vertelt over zijn rol in dit toneelstuk: “Als kind speelde ik vooral toneel. Het zingen is er pas veel later bijgekomen. Voor mij is het daarom ontzettend leuk dat regisseur Job Gosschalk mij gevraagd heeft voor een toneelstuk. Spannend ook, want ik sta niet met de minste acteurs op het podium. Bij de eerdere leesvoorstellingen had ik het gevoel mezelf te moeten bewijzen en ik meen dat dat gelukt is. Deze zomer staan we twee weken in het DeLaMar Theater. Een cadeautje is dat! En heel erg nodig ook.”

Volgens Freek kent de voorstelling een mooie balans tussen humor en het heftige thema. “Als je een korte beschrijving van The Normal Heart leest, denk je misschien dat het een heel zwaar en heftig stuk is. En natuurlijk, het thema is heftig! Maar het toneelstuk is juist ook erg grappig, licht en luchtig. Dat zit ’m bijvoorbeeld in de dialogen. Coot van Doesburgh heeft de Nederlandse vertaling gemaakt en voor zover ik het kan beoordelen, heeft zij dat heel goed gedaan. Er zit veel humor in en het heeft niets van hoogdravend elitair of moeilijk toneel. Als kijker word je in iedere scène nieuwsgierig gemaakt naar hoe het stuk verder gaat. Bij de leesvoorstellingen was het publiek al heel enthousiast. Ook deze zomer zullen wij de harten van onze bezoekers weten te raken!”.

Onze lezers kunnen gebruik maken van een speciale actie. Bij de aankoop van tickets (prijs varieert tussen €6,50 tot €24,50) op 30 juli of 31 juli krijg je een GRATIS programmaboek! Kaarten zijn te koop via deze actielink of via 0900 – 33 52 627 (35 cpm) o.v.v ‘programmaboek’. Door HIER te klikken kan je ook online van de actie gebruik maken. Klik op de button KOOP, kies voor 30 of 31 juli en kies voor prijssoort ‘programmaboek’.

The Normal Heart is van 30 juni t/m 11 augustus exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies