Josephine B. musical wint ‘Gouden Label’

Zondag 23 juni werden de Gouden Labels van Klassiek Centraal uitgereikt in Mechelen. Judas TheaterProducties viel in de prijzen met de musicalrevue “Josephine B.” Actrice Leki die de hoofdrol vertolkte in Josephine B., nam de prijs in ontvangst.

In aanwezigheid van de Mechelse burgemeester Bart Somers, een feestrede  door Fred Brouwers en muziek door Eliane Rodrigues, Lucas Blondeel, Nicolas Callot, Billy Pletinck en Gjorgi Spasov, werd in de Mechelse  Stadsschouwburg, tijdens een feestelijke zitting op 23 juni 2013, de vijfde editie van de Gouden Labels van Klassiek Centraal uitgereikt. Het Gouden Label van Klassiek Centraal  is in zijn vorm uniek in het land en krijgt meer en meer internationale weerklank. De teksten van de bekroonde opnames of uitvoeringen zijn in verschillende talen, van het Engels tot het Japans, terug te vinden op het wereldwijde web. Cd’s, dvd’s, boeken, concerten, carrières e.a. kunnen bekroond worden met een Gouden Label. De recensenten van Klassiek Centraal gaven “Josephine B.” van Judas TheaterProducties een kwaliteitsbeoordeling van vijf sterren.

“Opnieuw een mooie opsteker voor Judas TheaterProducties”, vertelt artistiek leider Sam Verhoeven. “Vorige week mochten we al een tournee door Vlaanderen en Nederland aankondigen voor de musical LELIES. Dit Gouden Label is de spreekwoordelijke pluim op de hoed die ons motiveert om nog meer de weg te kiezen van eigen, kwalitatief hoogstaande creaties. We wensen een welgemeende proficiat aan cast en creatives van “Josephine B.”.

Op 24 februari 2013 ging de gloednieuwe musicalcreatie “Josephine B.” in première in Antwerpen. Het boeiende levensverhaal van revue-artieste en verzetsheldin Josephine Baker was de inspiratiebron voor deze musical. Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie, Frank Van Laecke tekende voor het scenario en Allard Blom verzorgde de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Sam Verhoeven en gearrangeerd door Pol Vanfleteren.  Ook klassiekers als ‘J’ai Deux Amours’ werden vertolkt tijdens de voorstelling.  Karoline Kamosi (beter bekend als de zangeres Leki) vertolkte de rol van Josephine Baker. Acteurs Jan Schepens, Hein Gerrits, Alexander Metselaer, Dieter Spilleers, Laurenz Hoorelbeke en Guy Van Damme gaven het beste van zichzelf in deze musicalrevue.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies