‘Charlie and the Chocolate Factory’ in première op West End

Afgelopen week ging Charlie and the Chocolate Factory in première op West End. De musical, geregisseerd door Sam Mendes, werd door de Engelse pers wisselend ontvangen.

De musical, gebaseerd op het boek van Roald Dahl,  vertelt het verhaal van het arme jongetje Charlie Bucket. Hij woont in hetzelfde dorpje als de beroemdste eigenaar van een snoepfabriek: Willy Wonka. Charlie wilt niets liever dan één van de vijf Gouden Toegangskaarten winnen, waarmee hij een rondleiding van Willy Wonka kan winnen door de Wonka Chocolate Factory.

The Evening Standard en The Daily Mail zijn het erover eens dat met name het tweede deel van de musical de moeite waard is. Het eerste deel zou volgens hen te traag verlopen. Volgens The Times heeft het verhaal van Roald Dahl niet veel in zich om te kunnen verassen. ‘De enige manier om het publiek te kunnen verassen is met spektakel en dat is ook precies waar Mendes zich op gefocust heeft.’ Telegraph: ‘De sets zijn enorm en de special effects zijn geweldig.’

Douglas Hodge weet te overtuigen als Willy Wonka. Telegraph: ‘Hodge is een charismatische en verontrustende Willy Wonka, hij weet grappen te combineren met de zenuwachtige trekken van een psychopaat.’ The Guardian noemt Hodge ‘innemend en sinister tegelijkertijd.’ The Independent vindt de hoofdrolspeler simpelweg ‘briljant.’

Minder positief zijn de recensenten over de muziek, zowel The Times als The Independent noemt de muziek van Marc Shaiman en Scott Wittman ‘ongedenkwaardig’.  The Evening Standard noemt de muziek ‘ eerder efficiënt, dan roerend.’ Volgens de Daily Mail raak je niet emotioneel betrokken bij de musical: ‘je gaat niets geven om de personages.’

Charlie and the Chocolate Factory is te zien in de Theatre Royal Drury Lane op West End. Bezoek de officiële website voor meer informatie en voor kaarten: charlieandthechocolatefactory.com.

Bekijk onderstaand de trailer van de voorstelling.

Deze functionaliteit is uitgeschakeld.
Accepteer cookies om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies