Revival ‘My Fair Lady’ op Broadway

Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert de succesvolle musical My Fair Lady terug op Broadway.

De musical was voor het eerst te zien op Broadway in 1956, gevolgd door een  productie op West End, een verfilming in 1964 en verschillende revivals. In 1994 was de musical voor het laatst te zien op Broadway. De musical is gebaseerd op Pygmalion van George Bernard Shaw. Het script en de songteksten zijn geschreven door Alan Jay Lerner, de muziek is van Frederick Loewe.

My Fair Lady vertelt het verhaal van Eliza Doolittle, een jonge vrouw uit de arbeidersklasse met weinig manieren en een plat Engels accent. Wanneer zij aan het werk is op de markt zien Henry Higgins en Kolonel Pickering haar staan en sluiten een weddenschap.  Higgins wedt dat hij Eliza in korte tijd perfect Engels kan leren spreken en  haar alle etiquette uit de hogere kringen kan leren. Langzaam lijkt Higgins erin te slagen Eliza te veranderen in een echte dame, maar de charmes van Eliza laten hem niet koud.

De revival wordt geregisseerd door Bartlett Sher en geproduceerd door Clive Davis, Roger Berlind en het Nederlander Theatre. Wie deel uit gaan maken van de cast in nog niet bekend. Wel is bekend dat Ralph Fiennes (Harry Potter, The English Patient) in de race is voor de rol van Henry Higgins.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies