Jorge Verkroost te zien in NJMT productie ‘De Tovenaar van OZ’

Het NJMT (Nationaal Jeugd Musical Theater) brengt het komende theaterseizoen een musical gebaseerd op de filmversie van ‘De Tovenaar van OZ’ naar de Nederlandse en Vlaamse theaters. Jorge Verkroost neemt de rol van de tovenaar voor zijn rekening en wordt bijgestaan door zes andere professionele acteurs: Elise Berends (Boze Heks), Kai Vasmel (Vogelverschrikker), Hans Lemmen (Blikken Man), Tommie Kinneging (Leeuw), Dennis de Groot (Oom Henry) en Suzanne Mol (Tante Em).

Zoals kenmerkend voor het NJMT, bestaat het ensemble uit jonge spelers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Uniek aan deze voorstelling is echter dat de hoofdrol van ‘Dorothy’ ook wordt ingevuld door een jong talent uit de koker van het gezelschap dat inmiddels ruim 18 jaar professionele theaterproducties maakt met jong talent. Rosalie Eppink en Wera Misset zijn de gelukkige jonge actrices die de rol van Dorothy afwisselen.

“Mijn eerste rol was als kleine jongen in Les Miserables. Ik weet nog goed hoe ik mij toen voelde en hoe ik alles beleefde. Het is daarom enorm leuk om nu aan de andere kant te staan en te zien hoe gemotiveerd deze jonge talenten van het NJMT zijn en echt alles als een spons opnemen, zo leergierig zijn ze. Ze letten ook heel gedetailleerd op alles wat ik doe, dus het houdt mij ook nog eens scherp en stiekem ook jong!” aldus Jorge Verkroost.

De première vindt 5 oktober plaats in Zaandam, waarna de voorstelling ruim 70 keer te zien is. In totaal spelen 93 jongeren van het NJMT, verdeeld over drie casts, mee met de vaste groep acteurs. Het script en de liedjes uit de film ‘The Wizard of OZ’ van 1939, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Lyman Frank Baum, werd in 1987 bewerkt door de Royal Shakespear Company tot een musicalproductie. Deze ongekend succesvolle versie werd sindsdien over de hele wereld gespeeld.

Jaap Dijkhuis tekent in Nederland voor de regie, decor- en kostuumontwerp, de choreografie is in handen van Bart Christiaens, de muzikale leiding wordt verzorgd door Marieke van Diepen, projecties worden gemaakt door I-MOR en de artistieke leiding is in handen van Joanna Woud. ‘De Tovenaar van Oz’ wordt geproduceerd door Blue Sky Theaterproducties.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies