‘Otis of Othello – de musical’ ook toegankelijk voor doven en slechthorenden

De Shakespeare musical Otis of Othello, de musical is vanaf morgen opnieuw te zien tijdens het theaterfestival De Parade. Deze publieksfavoriet uit Den Haag, met hoofdrollen voor Ernst Daniel Smid en Céline Purcell, wordt in Utrecht toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. Aanstaande vrijdag 2 augustus om 22.00 uur en zaterdag 3 augustus om 22.15 uur zijn doventolken aanwezig van De NGT Parade. Het is de eerste keer in de geschiedenis van De Parade dat een musical een gebarentolk heeft.

Door Shakespeare’s Othello te bewerken tot een tragikomische mini-musical heeft M-Lab samen met Karina Kroft (tekst en regie) en Frans Heemskerk (muziek) dit meesterwerk toegankelijk gemaakt voor een breder publiek. Door de aanwezigheid van een gebarentolk wordt de voorstelling nu óók toegankelijk voor doven en slechthorenden.

Otis of Othello, de musical is van 31 juli t/m 4 augustus te zien in Utrecht en op 23, 24 en 25 augustus in Amsterdam. De musical speelt zich af op een Hollandse feestavond op de Nederlandse ambassade in Burundi waar de stemming echter alles behalve feestelijk is. De voor een promotie gepasseerde Jacco stookt in het gelukkige huwelijk van ambassadeur Otis en zijn vrouw Daphne. Michiel is verliefd op Esmee, de vrouw van Jacco. En dan komt er ook nog een oude aanbidder van Daphne langs. De cast bestaat uit Ernst Daniel Smid, Céline Purcell, Jacqueline Boot, Christopher Parren, Jorrit Ruijs en Dennis ten Vergert.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies