Metropole orkest geeft vleugels aan Disney in Concert

In samenwerking met Niehe Van Lambaart Theaterproducties en Disney brengt Het Concertgebouw 17 en 18 augustus drie concerten met de titel: Disney in Concert. De beelden uit de films die boven het podium geprojecteerd worden en het overweldigende Metropole orkest zorgen voor een bijzondere ervaring.

Deze reeks van drie Disney concerten wordt georganiseerd in het kader van de “Robeco SummerNights”. De “Robeco SummerNights” zijn bedoeld om een breed publiek kennis te laten maken met (klasieke) muziek. De muziek uit de Disney films leent zich hier natuurlijk uitermate goed voor. De muziek uit de bekende films is melodieus, bombastisch en herkenbaar. Alhoewel het tijdens sommige instrumentale stukken voor de kleinsten in het publiek toch lastig blijkt om de aandacht er bij te houden.

Nog niet eerder in Nederland werden de songs uit onder andere Aladdin, Beauty and the Beast en The Lion King live zo imposant ten gehore gebracht. Het Majestueuze Metropole orkest, onder leiding van Ernst van Tiel, geeft de muziek uit de Disney films vleugels. Prachtig klinken de klanken van de instrumentale medleys tussen de muren van het concertgebouw. Een hoogtepunt is een instrumentaal blok uit Beauty and the Beast. Overweldigend zijn de songs uit alle bekende klassiekers die voorbij komen zoals “A whole new world”, “Colors of the wind” en “Part of your world”. Laatst genoemde werd ijzersterk vertolkt door Celinde Schoenmaker.

De solisten pakken stuk voor stuk uit. Met Jamai Loman, Pearl Jozefzoon, Freek Bartels en Celinde Schoenmaker staan er vier krachtige stemmen op het toneel. Stemmen die perfect passen bij het Disney materiaal. Jamai bouwt een feestje met “Kom er bij”, Pearl verrast met het klassieke “A dream is  wish your heart makes” en Celinde en Freek lieten met een duet uit “Sleeping beauty” horen hoe mooi hun stemmen bij elkaar klinken. Een mooie belofte voor “Love story”, de musical waar in Freek en Celinde volgend seizoen de hoofdrollen zullen vertolken. Freek overtuigde daarnaast met een grandioze vertolking van “Go the distance” uit Hercules.

De meeste songs worden in het Nederlands gezongen. Zo nu en dan komt er een Engelstalig nummer voorbij. Het is fijn om, van bijvoorbeeld Beauty and the beast, de oorspronkelijke Nederlandse vertalingen live te horen in plaats van de musical vertalingen. De projecties van de originele filmbeelden hebben een grote meerwaarde. Naast dat de muziek hierdoor nog meer tot leven komt, zorgen de beelden er voor dat ook de jongere toeschouwers langer geboeid blijven.

Disney in Concert is gegarandeerd wegdromen bij prachtige muziek. De bekendste Disney songs komen voorbij en worden vertolkt door vier top solisten. De muziek deelt de hoofdrol in deze show echter met het fenomenale Metropole orkest. Dit orkest geeft de prachtige muziek van Disney vleugels.

Bekijk ook de reportage die Musical Reports maakte op de perspresentatie met interviews met onder andere Freek Bartels en Jamai Loman: Disney in concert: genieten van een guilty pleasure

Disney in Concert is alleen nog te zien op zaterdag 17 augustus (19:30) en zondag 18 augustus (14:15) in het concertgebouw te Amsterdam. Voor kaarten kijk op: www.concertgebouw.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies