Jesus Christ Superstar; zoals je hem nog niet kende

Het mag dan vakantietijd zijn in theaterland, in Rotterdam zijn ze druk bezig een zeer bijzonder project uit de grond te stampen. Bijzonder, omdat er geen podium is, maar er gespeeld gaat worden in een oude marineloods op een gigantische hoeveelheid zand. Bijzonder omdat er naast een batterij professionals, een koor van 75 zeer goede amateurs, een groep freerunners en een liveband te zien zullen zijn. En bijzonder, omdat vrijwel de hele organisatie draait op vrijwilligers. Zaterdag 17 augustus vond de eerste repetitie plaats en Musical Reports was erbij.

Het stuk Jesus Christ Superstar is natuurlijk een welbekend stuk over de laatste dagen van het leven van Jezus. Het is in vele landen en in vele uitvoeringen te zien geweest. Echter, deze versie is volledig anders. Dat is alleen al te zien aan de locatie waar het stuk in september wordt opgevoerd: een oude loods in de Rotterdamse haven. Geen gelikt theater met rode pluche stoelen, maar ruig en rauw. De loods bestaat uit twee grote hallen. Enorm hoog, grafitti op de muren; het is duidelijk dat er al jaren geen activiteit meer heeft plaatsgevonden. Dit zorgt ervoor dat je op het moment dat je er binnen stapt, meteen in een bepaalde sfeer zit. Ook is het stuk naar deze tijd getrokken en in de context van de Rotterdamse haven geplaatst.

Omdat Na-Young Jeon, die aanvankelijk werd aangenomen voor de rol van Maria Magdalena, de kans kreeg om op West End te gaan spelen, neemt Lara Grunfeld het stokje van haar over. Ruud van Overdijk zal te zien zijn als Jezus, Dennis ten Vergert als Judas, en Bill van Dijk zal de rol van Pilatus gaan vertolken. Dit alles onder deskundige leiding van Daniël Cohen.

Eerder verschenen: Ruud van Overdijk speelt Jezus: “JCS is mijn passiestuk”

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies