Extra shows voor internationale tour West Side Story in Vlaanderen

Na volle zalen in Berlijn, Parijs en Londen lijkt West Side Story ook in Vlaanderen goed op weg om een succes te worden. Na de eerder aangekondigde voorstellingen in Vlaanderen zijn er extra shows van 19 tot en met 21 november en van 10 tot en met 12 december.

West Side Story is een mijlpaal in de musicalgeschiedenis. Het verhaal is gebaseerd op Shakespeare’s Romeo & Julia maar neergezet in een moderne setting in New York. Tony en Maria, uit verschillende straatbendes, worden verliefd op elkaar ondanks de rivaliteit tussen de twee bendes. Rivalen, maar toch is hun liefde te sterk en kunnen ze elkaar niet loslaten.

West Side Story ging op 26 september 1957 in première in het New York Winter Garden Theathre en werd maar liefst 732 keer opgevoerd vooraleer de productie op tournee ging. Het thema, de muziek en het verhaal waren zeer spraakmakend en vernieuwend. Jerome Robbins was een pionier en durfde grenzen verleggen. Hij was verantwoordelijk voor de choreografie en regie van talloze Broadway musicals. Hij oogstte wereldwijde faam dankzij de samenwerking met de componist Leonard Bernstein met wie hij West Side Story maakte. Maria, America, Tonight, zijn nummers geschreven door de legendarische componist en werden net als de musical wereldberoemd. West Side Story viel meermaals in de prijzen en Robbins won er zelfs een Tony Award mee.  Met de verfilming won hij een Oscar.

Zelfs bijna 60 jaar later is West Side Story nog altijd ongelooflijk populair. Sinds 2003 trekt er een internationale productie de wereld rond. Deze productie doet dit najaar, na eerder halt te hebben gehouden in Berlijn, Amsterdam, Tel Aviv en Sydney, ook België aan.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies