Jim Bakkum: “Ik heb eerst ‘nee’ gezegd tegen deze rol”

Het is bijzonder dat Producent Albert Verlinde de musical Flashdance naar Nederland heeft gehaald. Toen hij de productie in Londen zag was hij niet laaiend enthousiast. Toch raakte hij geïnspireerd en ging met de musical aan de slag. Het resultaat is een compleet vernieuwde versie. Verlinde presenteerde de musical met trots aan de pers tijdens een montagevoorstelling. De producent gaf aan enorm blij  met hoofdrolspeelsters Anouk Maas en Carry Tefsen maar is bijzonder trots op de terugkeer van Jim Bakkum. Musical Reports sprak met de musicalacteur over zijn rol in Flashdance.

De pers kreeg vandaag voor het eerst iets te zien van de vernieuwde productie van Flashdance te zien . Ben je tevreden met het resultaat tot nu toe?

“Ja ik ben heel tevreden. Het is heel fijn om ook de nieuwe nummers eens te laten horen.  Het was spannend maar ook te gek. Toen ik de muziek ook voor het eerst hoorde was ik erg enthousiast.”

 Je hebt eerder aangegeven voorlopig te stoppen met musicalrollen. Voor Wicked  maakte je kort daarna al een uitzondering. Waarom maak je nu opnieuw  een uitzondering voor Flashdance?

“Ja, het theater begon toch wel weer aantrekkelijk te worden. Ik heb in eerste instantie ‘nee’ gezegd tegen deze rol. Maar toen ik hoorde wat men er allemaal mee ging doen en hoe de nieuwe nummers klonken was ik enthousiast. De rol van Nick Hurley past bij mij. Maar bevat ook tal van nieuwe uitdagingen.”

Zou jij Flashdance als ‘feelgood musical’ beschrijven?

“De eerste helft van Flashdance is absoluut ‘feenlgood’. Maar de tweede acte is bijna het tegenovergestelde. Hieri zitten ook veel mooie, ontroerende scènes. Zo is er een hele mooie scene met Catry Tefsen waarbij ik het niet droog houd. De mix tussen ‘feelgood’ in de eerste acte en ontroerende scènes in de tweede acte zorgt voor een mooie balans. Het einde is echter weer compleet ‘feelgood’.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies