Cast Stephen Ward bekend gemaakt

Alexander Hanson gaat de titelrol vertolken in de nieuwe musical van Andrew Lloyd Webber, Stephen Ward. Charlotte Spencer zal de rol van Christine Keeler op zich nemen.

De rest van de cast zal bestaan uit Charlotte Backledge (als Mandy Rice Davies), Anthony Calf (Lord Astor), Joanna Riding (Valerie Hobson), Chris Howell (Murray), Ricardo Coke Thomas (Lucky Gordon), Wayne Robinson (Johnny Edgecomp), Ian Conningham (Ivanov) en Daniel Flynn (John Profumo).

Stephen Ward is gebaseerd op het Profumo schandaal dat zich in begin jaren ’60 in Engeland afspeelde. John Profumo, ten tijde minister van Defensie, kreeg in 1961 een affaire met de 19-jarige callgirl Christine Keeler. Toen bleek dat Profumo ook een affaire onderhield met Yevgeni Ivanov, de militair attaché van de ambassade van de Sovjet Unie, werd dit één van de grootste politieke schandalen van de 20ste eeuw.

De musical wordt geregisseerd door Richard Eyre. Script en liedteksten zijn afkomstig van Christopher Hampton en Don Black, waarmee Webber al eerder samenwerkte bij Sunset Boulevard.

Stephen Ward is vanaf 3 december te zien in het Aldwych Theatre op West End.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies