Nieuw theater in Amsterdam opent met voorstelling over Anne Frank

Eergisteren onthulde Carolien Gehrels, locoburgemeester van Amsterdam & Wethouder van Cultuur en Economische zaken, samen met Kees Abrahams en Robin de Levita de naam en de locatie van het nieuwe theater dat gebouwd wordt voor Anne. Het nieuwe theater heet Theater Amsterdam.

Anne is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het Anne Frank Fonds Basel. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.

De wereldpremière van Anne  in april 2014 is tegelijk de officiële opening van Theater Amsterdam. Het theater, dat ontworpen is door Dick Venema, wordt momenteel speciaal voor Anne gebouwd in het Houthaven gebied, aan de westzijde van Amsterdam. 

Het door Otto Frank opgerichte Anne Frank Fonds Basel ontwikkelt vele initiatieven om het verhaal van Anne Frank onder de aandacht te brengen bij nieuwe generaties. Jessica Durlacher en Leon de Winter schreven op verzoek van het Fonds een nieuw stuk over haar leven. De voorstelling is gebaseerd op zowel oud als nieuw materiaal, op zowel het dagboek zelf als ook op Annes biografie, en met een geheel eigen interpretatie.

De creatieve aanpak ligt bij Theu Boermans: “Ik was erg onder de indruk van het script van Jessica Durlacher en Leon de Winter. Het is een hele nieuwe bewerking van het dagboek geworden, waarbij de nadruk ligt dat we met Anne niet alleen een opgroeiend meisje hebben verloren, maar ook een talentvolle schrijfster in wording. Anne is een nationaal icoon en wij zijn het Nationale Toneel en heel trots dat we aan dit kunnen meewerken.”

Imagine Nation
Imagine Nation is in 2012 opgericht door Kees Abrahams, voormalig eigenaar van TV-formats zoals ‘Who Wants to be a Millionaire’ en Robin de Levita, de met een Tony Award bekroonde producent van vele theaterstukken en musicals waaronder ‘Spiderman’. Het internationale media bedrijf richt zich op het ontwikkelen van baanbrekende theater, film en tv producties voor een breed publiek. Imagine Nation streeft naar het produceren van innovatieve en creatieve voorstellingen om bezoekers steeds te verbazen en ongekende visuele ervaringen te bieden. Dat bewijzen we met voorstellingen waar we de unieke ‘scene around’ techniek inzetten, de second screen film APP en het theaterstuk ANNE. Vernieuwing is daarbij geen doel op zich maar een middel om internationaal aansprekende producties te creëren, die we zowel in Nederland als in landen als Engeland, Verenigde Staten, Duitsland en Japan zullen uitbrengen.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies