The Lion King brengt een miljard dollar op

The Lion King is de eerste musical op Broadway die meer dan 1 miljard dollar opbrengt. De musical is al 16 jaar te zien in New York en levert met 8 voorstellingen gemiddeld tussen de 1 en 2 miljoen per week op.

De musical, met de muziek van Elton John en Tim Rice, bracht de Disneyfilm uit 1994 voor het eerst  tot leven in 1997. Regisseuse en ontwerpster Julie Taylor creëerde de kostuums en de vormgeving.Volgens Thomas Schumacher, producer en directeur van Disney  Theatrical Productions,  is deze mijlpaal ‘een bewijs van de visie en de artisticiteit van Julie Taylor’.

Vorige jaar versloeg de musical The Phantom Of The Opera al als bestverdienende show op Broadway, ondanks het feit dat The Lion King bijna 10 jaar later zijn debuut op Broadway beleefde. The Lion King staat nog een mijlpaal te wachten, de musical is dichtbij het bemachtigen van een vierde plek in de lijst van langstlopende Broadwayshows allertijden. Les Miserables staat momenteel op deze plek, maar stopte in 2003 na 6.680 shows. The Lion King eindigt deze week met 6.621 shows.

Wereldwijd leverde The Lion King meer dan 5 miljard dollar op met producties in 21 landen. In 2004 haalde Joop van den Ende de musical naar Nederland, waar deze t/m 2006 te zien was. Momenteel is de musical te zien in Amerika, Engeland, Japan, Spanje, Duitsland, Brazilië en Australië.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies