The Light Princess in première op West End

Op 9 oktober beleefde de musical The Light Princess, met muziek van Tori Amos, haar wereldpremière in The National Theatre op West End.  Wat vonden de Engelse critici van deze nieuwe musical?

Vijf jaar geleden gingen songwriter Tori Amos en toneelschrijver Samuel Adamson een samenwerking  aan met regisseuse Marianne Elliot om een gloednieuwe musical op de planken te brengen. Vijf jaar later is de musical The Light Princess een feit.  In deze musical is Rosalie Craig te zien als Prinses Althea, Nick Hendrix als Prins Digby, Amy Booth-Steel als Piper en David Langham als Flowers.

The Light Princess is gebaseerd op het sprookje van George MacDonald en vertelt het verhaal van twee tegengestelde koninkrijken waarin een prins en een prinses beiden hun moeders hebben verloren. Althea is niet in staat om te huilen en wordt opgesloten, omdat ze kan zweven. Digby werd zo treurig dat hij nooit kon lachen en werd daarom getraind tot soldaat. Op een dag verklaart hij de oorlog. Althea weet te ontsnappen en stuit op de prins op het betwiste land. De prins en prinses beginnen een affaire, maar voordat Althea ware liefde kan vinden moet ze eerst de duisternis van de wereld onder ogen komen en haar diepste angsten overwinnen.

Hoofdrolspeelster Rosalie Craig maakt indruk. De Daily Express noemt de performance van Craig ‘duizelingwekkend goed’. Zelfs het nummer dat ze ondersteboven zingt ziet er volgens hem nog sierlijk uit. Time Out: ‘de performance van Rosalie Craig blaast je omver en zal je hart doen smelten.’ De Time Out noemt de musical tevens ‘een visueel en technisch hoogstandje.’

De muziek van de voor een Grammy genomineerde Amerikaanse zangeres valt echter niet erg in de smaak bij de critici. De Time Out is fan van de voorstelling, alleen niet van de muziek:  ‘De muziek van The Light Princess valt tegen, er werden grootse dingen verwacht van Tori Amos, maar deze maakt ze niet waar.’ Volgens de Daily Telegraph blijven de nummers niet hangen en bevatten ze veel ‘jammerende zang’ en is er slechts heel af en toe sprake van ‘een fatsoenlijke melodie of geestige songtekst.’ Net als de Time Out is hij wel te spreken over de vormgeving: ‘De ontwerpen van Rae Smith creëren een sprookjesachtige wereld.’

Independent is erg positief over de musical: ‘The Light Princess is magisch en beeldschoon. Ik was in de wolken.’

The Light Princess is te zien in het National Theatre op West End. Bezoek de officiële website voor meer informatie en voor kaarten: www.nationaltheatre.org.uk/shows/the-light-princess

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies