Volgende week 4de editie M-Lab Pitch

Maandag 4 en dinsdag 5 november a.s. is de vierde editie van de M-Lab Proef. Drie theatermakers krijgen de kans om hun idee voor nieuw Nederlands muziektheater te pitchen voor een publiek bestaande uit producenten, programmeurs en geïnteresseerden. De theatermakers kunnen kritisch naar hun werk kijken en de reactie van het publiek ervaren. Een producent kan op basis van de pitch besluiten het idee samen met de makers verder te ontwikkelen en een voorstelling produceren. Deze manier van proeven sluit naadloos aan bij de M-Lab doelstelling van genre- en talentontwikkeling.

Het is de vierde keer dat muziektheaterlaboratorium M-Lab tijdens de ‘M-lab Proef’ nieuwe theatermakers de kans geeft om hun productie op een creatieve manier aan producenten voor te leggen. De drie theatermakers van dit jaar zijn Karianne Veldhuijzen, Miriam Venema en Allard Bon. Ze krijgen ieder een half uur de tijd om hun productie aan gevierde producenten en programmeurs te pitchen. De afgelopen jaren leverde het mooie voorstellingen op zoals het relatiedrama Who’s Afraid of Woody Allen maar ook de gloednieuwe Nederlandse musical Otis is geïnspireerd op Shakespeare’s Othello. 

Een musicalpuzzel gebaseerd op ware gebeurtenissen – Karianne Veldhuijzen

Een journaliste zoekt in het geheim naar haar onbekende moeder. Haar zoektocht leidt naar het passagiersschip De Simon Bolivar in 1939. De musical laat scènes in tijd en plaats door elkaar zien als een doos vol puzzelstukjes die op de grond worden uitgespreid. Een mix van escapisme, geschiedenis, oorlogsdreiging, verlangens en de onafwendbare Apocalyps. Levensverhalen worden duidelijk maar de werkelijke ontknoping wordt uitgesteld tot de laatste scène. De Simon Bolivar door Karianne Veldhuijzen (idee en script), Jeroen Lopes Cardozo (regie en concept), Michael Varekamp (muziek), Udo van Boven (pianist/arrangeur),  Rutger Bulsing en Herma van Piekeren (zang) en Erik Peek (beeld).

Als ze me missen…  – Miriam Venema

Als een zalm zou weten dat hij maar één jaar te leven heeft, zou hij dan nog wel tegen de stroom in blijven zwemmen? En als het meisje wist dat ze voor altijd alleen zou blijven, zou ze dan nog wel zoveel moeite doen om naar de overkant te komen? Als ze me missen, door Miriam Venema (script/spel), Brigitte Odett (regie), Zjon Smaal en Anne-Wil Blankers (scriptdoctors), Ruud Jan Bos (gitaar), Martin Frosch (Cajon), Marc Peter van Dijk (pianist), Edgar Hoepelman en Ivar Costenoble (zangcoach), John ter Riet (vertaling – Ik ben er klaar voor vertaling) en de arrangementen zijn gemaakt door Erik Vlasblom en Koos van den Brekel.

Musical Charon –  Allard Bon

Beroepsmilitair Peter haast zich naar huis om zijn vriendin Andrée ten huwelijk te vragen. Voordat hij arriveert, sterft ze en moet ze met Charon de dodenrivier Styx oversteken. Orfan, de schoonmaker van het ziekenhuis, die met Andrée bevriend is geraakt, vindt dit zo onrechtvaardig dat hij besluit haar terug te gaan halen. Een musical door Allard Bon (acteur/zang), Marijtje Rutgers (acteur/zang), Harry-Imre Dijkstra (muzie

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies