Ramin Karimloo speelt Jean Valjean op Broadway

Na 6 jaar afwezigheid keert de musicalklassieker Les Miserables terug op Broadway. De musical zal wederom te zien zijn in het Imperial Theatre, het theater dat eerder al bijna 13 jaar hun thuisbasis vormde. De hoofdrolspelers zijn inmiddels bekend gemaakt.

Ramin Karimloo, Will Swenson, Caissie Levy en Nikki M. James zullen respectievelijk de rollen van Jean Valjean, Javert, Fantine en Eponine  vertolken in een vernieuwde versie van de musicalklassieker van Cameron Mackintosh.

Karimloo staat momenteel in Toronto op de planken in Les Miserables. Eerder was hij al te zien in de West End productie van deze musical. In de vernieuwde versie zal hij zijn Broadwaydebuut beleven. Swenson is momenteel off-Broadway te zien in Little Miss Sunshine. Voor zijn rol in Hair werd hij genomineerd voor een Tony Award.

Levy’s laatste productie was Murder Ballad, een musical die off-Broadway te zien was. Ze is het meest bekend van de West End productie Ghost, waar zij de rol van Jenny creëerde. James stond eerder op Broadway in de producties The Adventures of Tom Swayer en All Shook Up. Voor haar rol in The Book of Mormon ontving ze een Tony Award.

De vernieuwde versie van Les Miserables is gebaseerd op de Amerikaanse tournee, die in november 2010 van start ging. De regie is in handen van Laurence Connor en James Powell. De eerste voorstelling is te zien op 1 maart, de première staat gepland op 23 maart.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies