Cast Jungle Book compleet

Theaterproducent OpusOne bestaat dit jaar 25 jaar en zet ter gelegenheid van dit jubileum één van de topstukken uit het repertoire opnieuw op het programma: Jungle Book. Deze familiemusical (8+) is in een gloednieuwe en eigentijdse ‘Bollywood’ enscenering van 3 december tot en met 27 april te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling gaat in première op zondag 22 december in Schouwburg Amstelveen.

Jungle Book is gebaseerd op de oerwoudverhalen van Rudyard Kipling over Mowgli (Simon Mual/Kevin Croes) en zijn vrienden Baloo de beer (Fred Butter) en panter Bagheera (Roberto de Groot). Mowgli is op zijn hoede voor de Apenbende en vooral voor tijger Shere Khan (Christiaan Nannen) met wie hij een fel gevecht voert. De grootste strijd voert hij echter met zichzelf. Zal hij ooit terugkeren naar de mensenwereld en zijn vriendinnetje Indra (Chiara Re)? Het ensemble bestaat uit studenten van de Nederlandse Musical Academie en Artiest Dans Urban, twee opleidingen van het Rijn IJssel: Claire Snakkers, Mascha Elias, Nick van Burkum, Noëlle-Joy Kruidbos en Vera Wildenbeest.

De regie is in handen van Frans Schraven, artistiek leider van OpusOne. Het originele script is van John Yost, voor deze nieuwe versie bewerkt door Christiaan Nannen, met teksten van Coot van Doesburgh. De kleurrijke decors (Martin Bakker), beestachtige kostuums (Mija Stik), Bollywood choreografieën (Chiara Re) en filmische muziek (Ton Scherpenzeel) nemen het publiek mee van het traditionele India naar de mystieke jungle en de verdwenen stad van de Maharadja.

Klik op de foto om te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies