Rosa da Silva speelt Anne Frank in theatervoorstelling ‘Anne’

Rosa da Silva gaat Anne Frank vertolken in de nieuwe theatervoorstelling Anne. Vanaf april 2014 is Anne te zien in Theater Amsterdam. Dit is tevens de officiële opening van het theater, dat momenteel speciaal voor Anne wordt gebouwd in het Houthavengebied in Amsterdam. De kaartverkoop is reeds gestart.

Rosa da Silva: ‘Het spelen van een icoon als Anne Frank vind ik een hele grote eer. Door het originele dagboek leren mensen Anne opnieuw kennen. En doordat ik haar niet alleen als meisje mag spelen, maar ook als slimme jonge vrouw, hoop ik haar nog dichter bij het publiek te brengen.’

De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel, een van de toonaangevende theatergezelschappen van Nederland. Theu Boermans over Rosa: ‘Ik heb een bepaalde voorstelling van Anne in mijn hoofd en Rosa da Silva komt daar het meest mee overeen. Anne is als elke opgroeiende puber een vat vol tegenstrijdigheden enerzijds opstandig, conflictueus en emotioneel anderzijds introvert, afstandelijk en beschouwend. Bij de audities bleek dat Rosa al een zeer getalenteerde actrice is die al die tegenstellingen in zich weet te verenigen.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies