Muziek van Britney Spears in musical over Jezus

De makers van SPEARS, een musical over Jezus Christus met de muziek van Britney Spears, proberen de musical op Broadway te krijgen. De makers hopen dat de musical zowel religieuze mensen aan zal spreken als de fans van popmuziek.

SPEARS vertelt het verhaal van de geboorte van Jezus Christus, zijn leven, dood en wederopstanding. In de musical wordt alleen de muziek van Britney Spears gebruikt. Sommige nummers worden gezongen in de originele versie, terwijl andere nummers aangepast zijn en een gospel, opera of Broadway geluid hebben gekregen.

Pat Blute, bedenker van SPEARS, wilde, toen hij het concept van de musical bedacht, met de mensen delen dat er altijd twee manieren zijn om naar iets te kijken. Ondanks dat het idee als een grap begon tussen Blute en zijn vrienden, realiseerde hij zich als snel dat het een serieus project zou kunnen worden. ‘Er zit veel intelligentie in het repertoire’, zegt Blute. ‘Haar discografie is in staat om ieder deel van het verhaal te vertellen dat wij willen.’ Zo wordt het nummer ‘Stronger’ gezongen tijdens de wederopstanding van Jezus.

‘Jezus Christus en Britney Spears zijn voor sommigen iconen, terwijl ze door anderen bespot worden,’ zegt Blute. ‘Ze worden beiden vaak onbegrepen. SPEARS is niet bedoeld om te beledigen. Het zal mensen aanspreken met een religieuze achtergrond. Ik hoop dat mensen de zaal verlaten en dat ze na gaan denken over dat we respectvoller om moeten gaan met andere mensen.’

Producer Cori Capik vindt de muziek erg mooi: ‘De realiteit is dat als je de muziekvideo’s weghaalt, de muziek opeens heel schrijnend wordt. Als je de musical bezoekt kan je verwachten zowel te lachen als te huilen. ’

De musical debuteerde op de Columbia University in April. Het team van SPEARS is nu bezig om de rechten voor de muziek en de financiering rond te krijgen om hun musical naar Broadway te brengen.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies