Musical 2.0 leest lekker weg

Eind oktober werd het boek Musical 2.0 gelanceerd. Albert Verlinde nam het eerste exemplaar in ontvangst van Dennis Piek, de auteur van het boek.

Er zijn over de afgelopen jaren al meerdere musicalboeken uitgebracht. Meest recent was de musical – het boek. Dit boek is een overzicht van 50 jaar musical in Nederland.
Dennis Piek gooit het met Musical 2.0 over een heel andere boeg. Musical 2.0 bestaat uit een diverse verzameling interviews van mensen die op dit moment betrokken zijn bij het musicalvak. Zo komen musicalsterren als Simone Kleinsma en Stanley Burleson aan het woord, maar ook jonge talenten als Vajèn van den Bosch. Daarnaast is er ruimte voor creatives, producenten, scènefotografen en Marco de Koning, eigenaar van het persbureau Royal Promotions.

Dennis Piek geeft in zijn inleiding een brede definitie voor de titel van het boek: Musical 2.0. Na de laatste pagina van het boek weet de lezer nog niet echt wat musical 2.0 is. Verwacht dan ook geen guide over de moderne musical zoals Soldaat van Oranje, hoewel Soldaat van Oranje wel ruim vertegenwoordigd is. Wat is het boek Musical 2.0 dan wel?

Musical 2.0 is een bundel van fijne portretten die zijn samengesteld op basis van interviews met mensen die met hart en ziel werken in de musical business. Leuke anekdotes passeren de revue en middels persoonlijke verhalen delen bekende en minder bekende “musicalmensen” hun kijk op het musicalvak.

Het boek Musical 2.0 leest lekker weg en is een aanrader voor elke musicalliefhebber. Of het een boek is dat je over tien jaar nog eens uit de kast haalt om opnieuw te lezen? Dat denk ik niet. Musical 2.0 is echt een momentopname. Dit wordt nog eens extra aangezet door de beeldredactie. Er is hoofdzakelijk gebruikgemaakt van foto’s van recente producties.

Musical 2.0 is onder andere te bestellen via Bol.com. Klik op de volgende link voor meer verkooppunten: http://musical20.nl/index.php?act=site&site=5.

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies