M-Lab’s familiemusical Een Wintersprookje keert deze winter terug

Van woensdag 18 december t/m zondag 5 januari is de familiemusical Een Wintersprookje (8+) wederom te zien in het Amsterdamse theater M-Lab. Vorig jaar maakte M-Lab met deze voorstelling als eerste het toneelstuk The Winter’s Tale van Shakespeare toegankelijk voor de hele familie in de vorm van een professionele musicalproductie. Door de overweldigende reacties van zowel pers als publiek besloot M-Lab dit magische winterverhaal deze kerstvakantie opnieuw te produceren.

Dit jaar krijgen Terence van der Loo en Nina van Overbruggen (studenten Fontys Conservatorium, Tilburg) de kans hun eerste stappen in een professionele musicalproductie te zetten. Deze twee jonge talenten worden bijgestaan door Lard Adrian (Toneelgroep Oostpool, Het Filiaal), Lynn Jansen (Klein Duimpje, The Triolettes) en Albert Klein Kranenburg (The Lion King, Toneelmakerij).

Sieta Keizer, directeur en artistiek leider van M-Lab stelde een creatief team samen dat vanuit hun verschillende achtergronden de grenzen van het genre opzoekt. Regisseur Marije Gubbels (tg. Bloody Mary, Stella Den Haag, Tafel van Vijf, Theater Sonnevanck) gaf de voorstelling met haar fysieke, geestige maar ook ontroerende stijl karakter. De aanstekelijke muziek en liedteksten van Jan Groenteman en het script van Sytze Schalk maakten de voorstelling tot een echte familiehit.

Een Wintersprookje gaat over een jaloerse koning die een grote fout maakt. Hij verliest hierdoor zijn dochter en reist van Atlantis tot Bohemen om haar terug te vinden. Tijdens deze reis maakt hij de vreemdste dingen mee en leert de koning dat iedereen een tweede kans verdient. Naast de reguliere voorstellingen geeft M-Lab zowel basis- als middelbare scholen de kans om deze musical in schoolverband te bezoeken. De intieme theaterzaal van M-Lab zorgt ervoor dat de spelers zich dicht bij de kinderen begeven. Het theater haalt ze even weg uit hun vertrouwde omgeving en dat is spannend, maar prikkelt ook hun fantasie.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies