Kerstrevue Spuitsneeuw viert première

Het moet nog december worden, Sinterklaas heeft zijn voet pas net weer op Nederlandse bodem gezet, maar Alex Klaasen trekt al door het land met zijn kerstrevue Spuitsneeuw. Een show vol hilariteit, herkenbaarheid en een Alex Klaasen zoals we hem kennen; op zijn best.

Een kerstrevue is dan wel geen musical, maar deze revue is wel een absolute aanrader. Alex Klaasen is als vanouds ijzersterk in het neerzetten van hysterische en herkenbare typetjes. Klaasen wordt hierin bijgestaan door Tina de Bruin en Rop Verheijen. Aan Sinterklaas de eer om de show te openen. Als de goedheiligman zijn visie op het kerstfeest heeft gedeeld is de toon gezet. Wat volgt is een parade van sketches vol bonte types. Geile bejaarden, rendieren op therapie, Brabantse dames met een kerstcrisis en natuurlijk de Mariska van Kolck fan Lissette. De rode draad in het verhaal is Stacey en haar toversigaret. Een parodie op het meisje met de zwavelstokjes. Hoe uit de hand alles ook loopt uiteindelijk komt alles, zoals het hoort, weer goed.

Zoals een revue betaamt worden er naast sketches ook liedjes de zaal in geslingerd. Zo bezingen dansende kalkoenen hun kerstlot en een kerstgezinde Brabantse zingt op de melodie van “The Wizard and I” uit Wicked vol passie over kerst met haar vriendinnen.

Spuitsneeuw is een heerlijke revue voor zowel de kerstminnenden onder ons als de minder kerstgezinden. Verwacht geen zoetsappige traditionele kerstrevue, alleen het happy end is gebleven. De rest is overboord gegooid en daar is een heerlijke avond vol hilariteit voor terug gekomen waarin Alex Klaasen helemaal los kan gaan.

Spuitsneeuw is nog tot en met 1 februari te zien in de Nederlandse theaters.

Klik op de foto om deze te vergroten.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies