Soldaat van Oranje ‘zeer waarschijnlijk’ naar Duitsland

De hitmusical Soldaat van Oranje zal zeer waarschijnlijk over twee jaar ook te zien zijn in Duitsland. Schrijver en bedenker Edwin de Vries vertelt aan het AD dat een Duitse producent meer dan serieuze belangstelling heeft in de musical.

In welke stad het verhaal over verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema zal worden opgevoerd, is nog niet bekend. Wat al wel zeker is, is dat de musical in 2014/2015 te zien zal zijn in Londen. De gesprekken over de locatie en financiën bevinden zich in de laatste fase. Er is ook nog één inhoudelijk aspect waar over gesproken moet worden: namelijk de rol van koningin Wilhelmina.

‘Voor ons Nederlanders is haar voorkomen en optreden gesneden koek. Voor de Engelsen niet. Daarom buigt een bekende scriptschrijver zich nu over de vraag hoe haar personage te introduceren’, aldus De Vries.

Mogelijk ook interessant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies