In gesprek met de slechteriken van ‘Klaas Vaak’

Klaas Vaak de musical is al weer twee maanden te zien in Theater de Efteling. Musical Reports sprak met de twee slechteriken uit de voorstelling: heks Noxana (Eline Schmidt) en kat Nachtschade (Karel Simons). We spraken over de totstandkoming van de voorstelling en het invullen van de personages.

Eline: “De montage van de voorstelling was erg pittig. Je hebt een idee hoe een voorstelling in elkaar moet zitten en hoe om te gaan met kostuums en decorstukken. Tijdens een montageperiode moet er ook veel gesleuteld worden om oplossingen te vinden voor problemen waar je tegen aan loopt.” Karel vult haar aan: “Het is goed verlopen, we werken met een kundig team. Collega acteurs waren goed voorbereid en wisten al wat ze wilden neerzetten.”

Eline: “De heks is ontstaan naar aanleiding van het beeld dat bij de ingang van het sprookjesbos staat. Ik zie er dus ongeveer zo uit. Wat voor mij een uitdaging was, is het vormgeven van het karakter. Waarom ben ik slecht? Wat wil ik bereiken? Met die vragen ben ik aan de slag gegaan. Hopelijk dus met resultaat dat er niet een heks opkomt, maar een vrouw die wat te vertellen heeft.”

Karel: “Ik speel een kat, en ik heb dus veel naar katten gekeken. Je wilt weten hoe een kat kijkt, hoe beweegt een kat zijn hoofd, wat voor geluid maakt een kat? Ik heb dus veel geluiden proberen na te doen van YouTube filmpjes. Daarnaast ben je ook bezig met kijken hoe, bijvoorbeeld, een blije kat reageert met zijn staart. En door dat te doen heb ik geprobeerd zo goed mogelijk een kat uit de beelden.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies