Merrily We Roll Along wint Evening Standard Theatre Award Best Musical

Afgelopen zondagavond vond de 59e editie plaats van de Evening Standard Theatre Awards in het Savoy Hotel in Londen. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt als beloning voor bijzondere prestaties op het gebied theater.

De felbegeerde Award voor Beste Musical ging naar Merrily We Roll Along en liet uiteindelijk The Book Of Mormom achter zich, waarvan verwacht werd dat zij de award zouden winnen. Rosalie Craig kreeg de Award voor Beste Musical Performance voor de titelrol in The Light Princess en liet daarbij Cynthia Erivo (The Color Purple) en Charlotte Wakefield (The Sound of Music) achter zich.

Helen Mirren ontving de Award voor Beste Actrice voor haar rol al Queen Elisabeth II in het toneelstuk The Audience van Peter Morgan. Dit was erg bijzonder. Een paar jaar geleden ontving ze namelijk een Oscar voor dezelfde rol in de film The Queen. De Award voor Beste Acteur ging dit jaar niet naar één, maar naar twee acteurs. Rory Kinnear en Adrian Lester ontvingen beiden de award voor hun rollen in Othello, een tragedie van William Shakespeare. Ze kregen allebei individueel een beeldje mee naar huis.

Het toneelstuk Chimerica van Lucy Kirkwood ontving de Award voor Beste Toneelstuk, terwijl de Award voor Meest Veelbelovende Toneelschrijver ging naar Rachel De-Lahay het stuk Routes. Richard Eyre won van zijn concurrenten en mocht de Award voor Beste Regisseur in ontvangst nemen voor de regie van Ghosts in Almeida. Daarbij kondigde hij gelijk aan dat de voorstelling naar West-End zal komen.

David Williams nam de Award voor Komedie mee naar huis voor zijn prestaties in A Midsummer Night’s Dream. De Award voor Uitstekende Nieuwkomer werd door Seth Numrich in ontvangst genomen voor zijn rol in Bird of Youth. Cush Jumbo kreeg voor haar rol in Josephine and I de Award voor Aanstormend Talent.

De Award voor Beste Vormgeving ging naar Bob Crowley voor de voorstellingen People, The Audience en Once. Kevin Spacey, artistiek directeur van het Old Vic sinds 2003, kreeg de Editor’s Award voor zijn bijdrage aan het Britse theater. Andrew Lloyd Webber ontving de Lebedev Special Award voor zijn geweldige bijdrage aan muziektheater. Tenslotte kreeg Dame Maggie Smith de Award voor Theatericoon voor haar bijdrage aan het wereldwijde theater.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies