Spider-man: Turn off The Dark verlaat Broadway voor Las Vegas

In januari 2014 zal de spectaculaire musical Spider-Man: Turn off The Dark gaan verhuizen. De show laat zijn historische periode op Broadway achter zich en zal afreizen naar de entertainmenthoofdstad van de wereld, Las Vegas.

Spider-Man begon ging in 2011 van start in het Foxwoods Theatre en ging na een lange tijd pas in première, in verband met commotie over enkele ongelukken tijdens de show. Eveneens werd in die periode regisseur Julie Taymor ontslagen uit het creatieve team. Daarna werd de show aangepast naar de huidige versie.

Het gerucht gaat dat na Spider-Man de Australische voorstelling King Kong zal huisvesten in het Foxwoods Theatre. Dit staat echter nog niet vast. Het theater heeft voor de special-effects van musical Spider-Man vele wijzigingen moeten ondergaan. Voor King Kong zouden deze wijzigingen weer moeten worden teruggedraaid, en dat zal een hoop geld kosten.

Het verhaal gaat over de gewone tiener Peter Parker. Wanneer hij gebeten wordt door een genetisch gemanipuleerde spin neemt zijn leven een andere wending en is hij in het bezit van ongelooflijke super krachten. Peter komt er al snel achter dat er een grote verantwoordelijkheid komt kijken bij deze krachten. Terwijl hij aan de eisen van thuis en zijn middelbare school probeert te voldoen, vecht hij met de Green Goblin die probeert New York in bezit te nemen en alles wat Peter lief is. Waaronder het meisje waar hij een oogje op heeft, Mary Jane Watson.

De muziek en liedteksten voor Spider-Man: Turn off The Dark werden geschreven door de zangers van U2, Bono en The Edge. Het script werd geschreven door Julie Taymor, Glen Berger en Roberto Aguirre-Sacasa. Decorontwerper George Tsypin en kostuumontwerper Eiko Ishioka zijn beiden winnaars van de Outer Critics Circle Awards en werden genomineerd voor een Tony Award. De voorstelling is geïnspirireerd door de vele stripboeken.

De hoofdrollen worden momenteel vertolkt door Justin Matthew Sargent (Peter Parker/Spider-Man), Robert Cuccioli (Norman Osborn/Green Goblin) en Rebecca Faulkenberry (Mary Jane Watson).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies