Powervrouwen: van Beyoncé tot Lamborghini-vlekken

Powervrouwen – Een revue van nu is op vrijdag 22 november in Heerhugowaard in première gegaan. Lieneke le Roux, Cystine Carreon, Peggy Vrijens, Mylène d’Anjou, Jip Smit en Corien van der Zwaag vullen samen een 1,5 uur durend programma met als thema: de vrouw. Powervrouwen is geen feministisch statement geworden maar een vermakelijke voorstelling over vrouwenstereotypen en vooroordelen. Misschien een gemiste kans, maar de voorstelling is voor een breed publiek toegankelijk. Persoonlijke anekdotes worden afgewisseld met liedjes en hilarische scènes. Met hulp van onder andere Paul Groot (Koefnoen) zijn onvergetelijke sketches geschreven.

De powervrouwen vormen een mooie diverse groep. Toch valt alleskunner Cystine Carreon op: ze zingt, danst, acteert en bespeelt haar viool op opvallend hoog niveau. Mylène d’Anjou steelt daarnaast regelmatig de show met haar droge maar rake opmerkingen. Tenslotte grote bewondering voor Lieneke le Roux, die ondanks haar gebroken arm (opgelopen tijdens een try-out) bewijst een echte powervrouw te zijn. Dit doet ze door gewoon mee te spelen en regelmatig indruk te maken met haar humor en acteertalent.

Powervrouwen is nog tot eind februari te zien in verschillende theaters.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies