War Horse vanaf juni te zien in Carré

Bekroonde productie van the National Theatre of Great Britain middels unieke samenwerking tussen Koninklijk Theater Carré, Stichting Theateralliantie en het Holland Festival, mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation, naar Nederland

War Horse, de internationaal bekroonde theatervoorstelling met levensechte paarden, gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Een unieke samenwerking tussen Carré, Stichting Theateralliantie en het Holland Festival, ondersteund door de VandenEnde Foundation, maakt het mogelijk dat er momenteel wordt gewerkt aan een eigen Nederlandse versie van de bejubelde show van het National Theatre of Great Britain.

Het opmerkelijke verhaal van War Horse is gebaseerd op de Britse roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met Handspring Puppet Company. War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan vier miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen, toert tevens door Groot Brittannië en Ierland, is op uitgebreide tournee door Noord Amerika en onlangs opende een nieuwe productie in Berlijn. De Broadway productie heeft vijf Tony Awards gewonnen.

Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt wordt Joey, het geliefde paard van de jonge Albert, verkocht aan de cavalerie van het Britse Leger en naar Frankrijk verscheept. Daar raakt hij al snel verstrikt in vijandelijk gebied. Het lot neemt hem mee op een uitzonderlijke reis waarbij hij beide kampen bijstaat en zichzelf uiteindelijk alleen terugvindt in Niemandsland. De jongen Albert kan Joey niet vergeten en, nog te jong om in het leger te gaan, begint aan een gevaarlijke missie om Joey te vinden en hem thuis te brengen.

Madeleine van der Zwaan, algemeen directeur Carré: “Het cultureel ondernemerschap waarmee Oscar Carré ruim 125 jaar geleden Theater Carré is gestart, krijgt een actueel vervolg met dit bijzondere partnership waar ik enorm trots op ben. Samen met Joop en Janine van den Ende en het Holland Festival is het mogelijk om deze prachtige, exclusieve voorstelling met u als bezoeker in ons theater te delen. Het is een bijzonder verhaal, en groots doch intiem uitgevoerd; nadat ik War Horse de eerste keer in Londen zag, bleef Joey in mijn hoofd en hart. War Horse komt in Carré volledig tot zijn recht en paarden horen tenslotte in dit theater.”

Joop van den Ende, voorzitter van de VandenEnde Foundation: “De eerste keer dat wij samen bij War Horse in Londen waren, vielen onze monden bijna open van verbazing: wat hier creatief mogelijk was! Bij War Horse zie je met verwondering hoe poppenspelers het publiek de levensgrote paarden als echte paarden laten ervaren. En het is een ongelooflijk mooi en diepgaand verhaal over de liefde tussen mens en paard, tegen de historische achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Wij waren enorm enthousiast en hebben nog lang nagepraat. Sinds die avond hoopten we dat ook het Nederlandse theaterpubliek deze productie in eigen land zou kunnen zien. Wij zijn blij dat dit door de unieke samenwerking met Carré, het Holland Festival en National Theatre uit Londen mogelijk is geworden.”

De kaartverkoop van War Horse start vrijdag 6 december 2013.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies