Twee van de drie Vliegende Panters in Hij Gelooft in Mij

Diederik Ebbinge gaat de de rol van Jan van Galen (de vader van Rachel Hazes) delen met acteur Peter Blok. Rutger de Bekker speelt Tim Griek, André’s beste vriend en producer. Ze vervangen respectievelijk Hajo Bruins en Cees Geel. Hij Gelooft in Mij won onlangs de Musical Award voor ‘Beste Grote Musical’ en is tot en met maart 2014 exclusief te zien in het DeLaMar Theater, met in de hoofdrollen: Chantal Janzen, Martijn Fischer, Doris Baaten, Peter Blok, Hanneke Last, Frank Lammers en Elise Schaap.

Het succesvolle cabarettrio De Vliegende Panters bestond uit Diederik Ebbinge, Rutger de Bekker en Remko Vrijdag. In 1995 winnen ze de Wim Sonneveldprijs en sindsdien maakten ze vier zeer succesvolle theaterprogramma’s: Sex, Hype, De Grote Drie en Ebbinge, Vrijdag & De Bekker. Tussendoor maken ze twee goed gewaardeerde televisieseries voor De VARA: Daar Vliegende Panters en Daar Vliegende Panters II. In 2008 besluiten De Vliegende Panters een sabbatical voor onbepaalde tijd te nemen.

Met zijn filmdebuut Succes wint Diederik een filmprijs op het festival voor de korte film in Clermont-Ferrand in Frankrijk. De film wordt bekroond met de Prix du Rire voor de meest komische film. Ebbinge schreef en regisseerde de korte film voor de filmreeks NPS Kort! In 2009 komt Diederik met zijn dramafilm Gewoon Hans (met onder andere Hans Teeuwen). Als acteur was Diederik onder meer te zien in Iep!, Alles is Liefde, Fox Populi, Gooische Vrouwen, Toscane, Wildschut & De Vries en Sien van Sellingen. In 2013 verscheen de film Matterhorn, geregisseerd en geschreven door Ebbinge.

Na De Vliegende Panters werkte Rutger als componist/arrangeur voor onder andere Paul de Leeuw, Alex Klaasen, Hans Teeuwen, Remko Vrijdag & Martine Sandifort en Het Klokhuis, maar ook voor VET Kindercabaret en de familievoorstelling ‘Otje’. Maakte alle muziek voor de televisieserie ‘Levenslied’ van de NCRV. Als acteur was hij te zien in New Kids Turbo, Alles is liefde, Het Sinterklaasjournaal en De Bende van Oss.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies