Vijftig Tinten met Sabine Beens

Overmorgen speelt de cast van de musical Vijftig Tinten de parodie (voorlopig) de laatste voorstelling. De voorstelling was een onverwacht groot kassasucces en de kaarten waren dan ook al snel uitverkocht. De cast bestaand uit o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs, Brigitte Heitzer, Eva Poppink en Rosalie de Jong speelt sinds september voor uitverkochte zalen. Aangezien sommige castleden soms andere verplichtingen hebben, heeft Sabine Beens regelmatig de rollen van Brigitte Heitzer of Rosalie de Jong overgenomen.

Musical Reports was te gast bij een van de voorstellingen met Sabine Beens in de hoofdrol. Deze keer nam ze de rol van Rosalie de Jong over die op dezelfde avond te zien was in Nederland Musicalland. Ondanks dat Beens de rol niet dagelijks vertolkt heeft ze de rol van Anna, een niet al te actief lid van het dames boekenclubje, eigen gemaakt. Beens lijkt duidelijk op haar plaatst in deze hilarische en hysterische voorstelling waarin zowel het boek Vijftig Tinten Grijs als het theatergenre ‘musical’ op de hak worden genomen.

Musical Reports sprak Sabine Beens na afloop van de voorstelling over het onverwachte succes en haar aandeel in de voorstelling. “Natuurlijk hoop je dat de voorstelling een succes is. Maar dat het zo’n groot succes zou zijn hadden we niet verwacht. En het succes komt onder andere door de titel. Miljoenen vrouwen hebben gewoon dit boek gelezen”. Verder waren we erg benieuwd hoe Sabine Beens de voorstelling zelf ervaart. “Ik ben nog nooit understudy geweest, dus het is hartstikke leuk om dan soms een van de twee rollen te spelen. En daar moet ik dan erg mijn hoofd bij houden. En godzijdank heb ik het nog niet gehad dat ik de rollen door elkaar heb gehaald. Ik heb wel eens in een weekend vier keer moeten spelen, en dan elke voorstelling een andere rol. Dat is ingewikkeld maar met goed studeren is het goed gekomen.

Goed nieuws voor de mensen die de voorstelling gemist hebben. De voorstelling is vanaf mei terug in de Nederlandse theaters. Kaarten voor het DeLaMar theater (oktober 2014) zijn ook reeds in de verkoop. Sabine Beens vertelde Musical Reports dat zij zelf niet deel zal nemen aan de reprise.

Bekijk hier de speellijst met alle data in mei en juni: http://www.ntk.nl/voorstelling/vijftig-tinten-de-parodie/

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies